Evelien, secretaresse van Rik De Nolf: “Weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen”

GF
Redactie KW

Donderdag 16 april is secretaressedag. De hele dag lang brengen wij de stille werksters én werkers achter grote West-Vlaamse figuren voor het voetlicht. Evelien Van Gael is de secretaresse van Rik De Nolf, CEO van Roularta Media Group

Met haar 28 lentes is Evelien Van Gael nog vrij jong, en ze is ook helemaal geen West-Vlaamse. “Ik kom inderdaad uit Steenokkerzeel in Vlaams-Brabant”, zegt ze. “Maar de liefde bracht me drie jaar geleden naar West-Vlaanderen. We gingen in Bavikhove wonen en ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging in deze regio.”

En die uitdaging vond je bij Roularta ?

Evelien Van Gael: “Bijna twee jaar geleden ben ik hier beginnen werken als legal assistant. Ik combineer mijn taken als secretaresse dus ook nog met taken voor de juridische dienst. Het was net dit gevarieerd takenpakket binnen een bedrijf als Roularta dat mij heeft doen kiezen voor deze job.”

Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten van een goeie secretaresse ? En wat moet zo vooral niét doen ?

Evelien : “Zeker en vast discretie. Daarnaast moet je ook kunnen multitasken wanneer nodig en moet je de juiste prioriteiten kunnen stellen. De slechtste eigenschap die je in deze functie kan hebben, is het niet kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie.”

Secretaresse : een typische vrouwenjob, of niet ?

Evelien : “Het klassieke secretaressewerk van vroeger, zoals telefoons, klassement, typwerk en agendabeheer, heeft inmiddels plaats gemaakt voor een job met een eigen volwaardig en ruimer takenpakket. Desondanks heeft het beroep nog altijd een vrouwelijk imago, al het zou ook perfect door een man uitgeoefend kunnen worden.”

Heb je een veeleisende job?

Evelien: “Zoals in elke job zijn er momenten waarop het erg druk is en deze gaan dan gepaard met een gezonde portie stress. Doorgaans lukt het om alles rond te krijgen binnen de normale werkuren ,maar wanneer nodig wordt er doorgewerkt.”

Hoe verloopt de communicatie tussen jou en Mr. Rik, zoals de CEO binnen het bedrijf wordt genoemd ?

Evelien: “Wij hebben niet veel woorden nodig om elkaar te begrijpen. Door zijn drukke agenda verloopt onze communicatie ook vaak via e-mail.”

Praat je thuis vaak over je werk ?

Evelien: “Ik vertel natuurlijk wel kort hoe mijn dag was, maar daarna wordt de knop volledig omgedraaid en wordt er tijd besteed aan andere zaken.”

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier