Europees commissaris Marianne Thyssen op nieuwjaarsreceptie in Veurne

Redactie KW

Vrijdagavond nodigde het CD&V bestuur van Veurne Europees Commissaris voor werk en sociale zaken Marianne Thyssen uit op de nieuwjaarsreceptie in salons ‘De Lelie’ in Beauvoorde

Na het welkomstwoordje van voorzitter Jef Germonpré en een toelichting over de loopbaan van de gastspreker, volgde in afwachting van de aankomst van de Euro-commissaris een kort muzikaal intermezzo van gemeenteraadsvoorzitter Jef Goens. Marianne Thyssen schetste in haar toespraak de nieuwe uitdagingen in het veranderende Europa. Een positieve noot was wel dat de werkgelegenheid in de deelstaten er op vooruit is gegaan, maar voor sommige landen, vooral in het Oostblok, is de concurrentiekracht en het verschil in verloning voor hetzelfde werk nog een heikel punt. Ook de globalisering en de digitalisering met reflectie naar het onderwijs kwamen aan bod.

Ook de nieuwe uitdagingen voor de Europese economie en de handel door de Brexit en de gevolgen van de maatregelen die door de Amerikaanse president Trump worden aangekondigd werden toegelicht.

Na de toespraak bedankte Guido Hoste de Eurocommissaris die hij leerde kennen en waarderen als drijvende kracht binnen de werking van het N.C.M.V. en later als grote baas van UNIZO.

‘Ook dank voor de toelichting over de sociaal-economische Europese politiek, die ons aanzet na te denken over het feit dat andere wereldmachten proberen de eenheid binnen Europa te breken om zo zichzelf op te dringen in ons economisch en sociaal leven’,aldus Guido. ‘We beschikken in De Westhoek over goed gevormde, met inzet begane en gemotiveerde arbeiders, bedienden, kaderleden en bedrijfsleiders op allerlei vlakken. Europa moet dergelijke regio’s koesteren en ondersteunen, want we mogen en moeten vaststellen dat vele van onze beleids-economisch en sociaal verantwoordelijken van de streek een voorbeeld zijn voor de eenheid van Europa. We zijn overtuigd dat U samen met ons deze doelstellingen wilt en zult bereiken, opbouwen en uitdragen’, besloot Guido Hoste zijn bedankingstoespraak. De avond werd voor de 160 aanwezigen afgesloten met een uitgebreide receptie.

Twee negentigjarige CD&V-ers gevierd

Europees commissaris Marianne Thyssen op nieuwjaarsreceptie in Veurne

Cyriel Marchand, burgemeester van Veurne van 1986 tot 1998, werd op 1 januari 90 jaar. Ook Gerard Goens werd op 6 februari 90 jaar. Voor deze speciale verjaardag werd voor beide CD&V mandatarissen een geschenk overhandigd door eerste schepen Anne Dequidt.

Veurnse Belleman

Europees commissaris Marianne Thyssen op nieuwjaarsreceptie in Veurne

Ook de Veurnse Belleman, Joris Goens, mocht samen met mevrouw Thyssen nog even op de foto. Joris werd al herhaalde keren er op aangesproken dat de gelijkenis tussen zijn echtgenote en Marianne Thyssen heel treffend is, en dat kon Joris dan eens aan de werkelijkheid toetsen.

(JT – Foto’s JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier