Euro Shop nieuwe hoofdpartner van KSV Roeselare

Euro Shop is de nieuwe hoofdsponsor van KSV Roeselare. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Euro Shop volgt na negen seizoenen Deceuninck op, dat in het tussenseizoen besliste na al die jaren een stap terug te zetten bij de tweedeklasser. Euro Shop heeft de hoofdvestiging langs de Meensesteenweg in Beitem-Rumbeke (Roeselare). De overeenkomst loopt voor één seizoen, met optie op twee bijkomende jaren.

Deceuninck blijft wel sponsor van de jeugd van KSV Roeselare, maar Euro Shop is de nieuwe hoofdpartner. De zaak van de familie Kerckhof met vestigingen over heel West-Vlaanderen en daarbuiten, is al actief als sponsor in eerste klasse, bij Club Brugge. Euro Shop sponsort ook in het basketbal (Oostende) en volleybal (Knack Roeselare) en kiest nu resoluut voor de ambitieuze tweedeklasser. “Naambekendheid hebben we al, onder meer door ons partnership met Club Brugge en in andere sporten, maar we willen nog meer mensen naar onze winkels krijgen“, zegt Didier Kerckhof van Euro Shop. “Daarom kozen we voor Roeselare. Met KSVR treffen we bovendien een enthousiaste club met ambitie. De onderhandelingen verliepen bijzonder vlot.”

Belangrijk seizoen

Zo zullen de nieuwe shirts er uit zien. (Foto LB)
Zo zullen de nieuwe shirts er uit zien. (Foto LB)

KSV Roeselare trainde maandag voor het eerst en staat voor een belangrijk jaar. De eerste acht ploegen van tweede klasse dit seizoen worden volgend seizoen de acht ploegen in Liga B, mits het behalen van de licentie. CEO Johan Plancke van KSV Roeselare lag mee aan de basis van de op til zijnde competitiehervorming in het nationale voetbal en KSVR moet er komend seizoen alles aan doen om tot de 24 professionele voetbalclubs (16 eerste- en 8 tweedeklassers) te behoren. In die zin was het vinden van een nieuwe hoofdpartner een eerste cruciale stap. “We zijn tevreden dat er eindelijk iets zal veranderen in tweede klasse”, aldus Johan Plancke. “De kloof tussen eerste en tweede klasse werd alsmaar groter. Dat kon niet blijven duren. 34 profploegen in een klein land als België is gewoon te veel. Het is nu aan ons om ervoor te zorgen dat we eerst bij die 24 profploegen geraken, maar het blijft onze droom om terug naar eerste klasse te gaan en dus op termijn een Liga 1A-ploeg te worden.”

Zeven nieuwkomers

Sportief is KSV Roeselare zich intussen volop aan het versterken om dit seizoen in de linkerkolom te eindigen. Met Franco Zennaro, Maël Lépicier, Kevin Kis, Davy Brouwers, Christophe Martin-Suarez en Aaron Vanfleteren streken de voorbije weken al heel wat nieuwkomers neer op Schiervelde en er komen er zeker nog bij. Zo worden Jesse Mputu (Union) en Christian Belong (KV Kortrijk) momenteel getest en is er met Jérémy Malherbe al zeker een nieuwe doelman op komst.

(LB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier