Ettelgem ontvangt voor 45ste keer vrienden uit Essentho

© (LIN)
Redactie KW

De verbroedering kent zijn oorsprong naar aanleiding van een vriendschappelijke voetbalmatch tussen VK Ettelgem en SV21 Essentho uit Marsberg in het Duitse Sauerland.

Daaruit sproot een vriendschap die al sinds 1974 blijft duren. Het ene jaar gaat Ettelgem naar Duitsland, het volgende jaar komt Essentho naar Oudenburg. Dat is dit jaar opnieuw het geval: de Duitse vrienden kwamen gisteren in de late namiddag aan en werden meteen ontvangen door burgemeester Peter Velle en het bestuur van VK Ettelgem, intussen KVK, want de voetbalclub bestaat 50 jaar en is nu koninklijk.

De verbroedering gaat gepaard met de Hoge Dijken Feesten van KVK Ettelgem. Gisterenavond werd al de start gegeven met een countryavond. Vandaag staat een outdoor zaalvoetbaltornooi op de affiche, de Trofee André Declerck. Er spelen 16 ploegen, verdeeld in vier reeksen. De finale vindt om 16 uur plaats. Vanaf 20 uur vindt de zomerse barbecue plaats met aansluitend dansgelegenheid met muziek van The Older Brothers.

Zondag is er dan de smoefelroute per fiets over 32 kilometer. Starten kan tussen 12.30 uur en 14 uur. Om 16.30 uur vertrekken de Duitse gasten naar huis. Wie voor de barbecue of de smoefelroute nog wil inschrijven, kan terecht bij secretaris Fernand De Blauwe.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier