Ernstig verbrand kleutertje uit Blankenberge ondergaat huidtransplantatie

Redactie KW

Diëgo, een van de kleutertjes die ernstig verbrand raakten bij een ongeval op school in Blankenberge, moet vrijdag geopereerd worden. De wonden van het jongetje genezen niet goed en hij moet een huidtransplantatie ondergaan.

Twee van de drie kleutertjes die twee weken geleden ernstig verbrand geraakten bij een ongeval op d’Oefenschool in Blankenberge zijn alweer thuis. Maar voor Diëgo, het derde kleutertje dat er het ergst aan toe was, blijft de lijdensweg duren. Het jongetje ligt nog steeds in het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. Daar kregen zijn ouders recentelijk nog maar eens slecht nieuws: de wonden in zijn gezichtje genezen niet vlot genoeg. Daardoor dringt een huidtransplantatie zich op. De kleuter gaat vandaag onder het mes. Dat werd ons bevestigd door een betrouwbare bron.

Diëgo raakte zwaar verbrand toen hij exact twee weken geleden hete brij over zich kreeg in de eetzaal van d’Oefenschool in Blankenberge. Hij trok er met twee kameraadjes aan de kar waar het eten op dat moment in stond. De kar viel om en de jongetjes kregen de hete brij en het hete water in de bakken over zich heen. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse om zich over de jongetjes te ontfermen.

Huidtransplantatie

Eén kleuter mocht na verzorging al dezelfde dag terug naar huis. Bij de andere twee bleken de brandwonden te ernstig te zijn. Zij werden dan ook naar het brandwondencentrum overgebracht. De kleine Lander (2) mocht daar vorige week vrijdag alweer weg. Hij liep zware brandwonden op en even werd gevreesd voor een operatie. De wonden genazen echter goed waardoor hij het ziekenhuis mocht verlaten. Hij is wel nog steeds ingepakt met verbanden en moet nog twee maal per week verzorgd worden.

Maar de kleine Diëgo heeft dus minder geluk. Van bij het begin was al duidelijk dat hij er het ergst aan toe was. Vooral de brandwonden in het gezicht baarden de dokters zorgen. Die blijken nu dus niet goed te genezen waardoor een huidtransplantatie de enige optie is. Vrijdag gaat het jongetje onder het mes. Zijn ouders wijken niet van zijn zijde, maar wensen zich momenteel verder op het herstel van hun zoontje te concentreren.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier