Erna tapte haar laatste pintjes in het ‘Oud Gemeentehuis’ in Deerlijk

Erna tapte zondagavond de laatste pintjes in café 'Oud Gemeentehuis'. © MV
Redactie KW

Familie, vrienden en een schare trouwe stamgasten waren er zondagavond bij voor het afscheid van Erna (71) in het centrumcafé ‘Oud Gemeentehuis’ in Deerlijk.

“Ik hield 31 jaar café, waarvan 26 jaarin het ‘Oud Gemeentehuis’ en daarvoor vijf jaar in Sint-Columba aan de andere kant van de kerk. Dat café is al lang gesloopt en maakte plaats voor een bank en appartementen.” Erna en haar man Norbert Windels (overleden begin 2015) hadden een bierhandel. De stap naar het openhouden van een café was niet groot. “Ik heb dit steeds graag gedaan, maar de laatste jaren werd het lastiger. Vooral ‘s avonds kon ik het minder goed aan.” Haar werkregels? “Veel praten, maar vooral luisteren en veel zien. Zwijgen was dikwijls de boodschap.”

Toekomst?

In het ‘Oud Gemeentehuis’ was er weinig jong publiek, maar iedereen was er toch welkom. De vrienden zorgden voor ambiance en de activiteiten van de verenigingen. Het café was gekend voor het biljarten en kaarten en ook een ‘spaarkas’ bloeide er. Voor de stamgasten was het zondagavond even slikken. Erna tapte voor het laatst pintjes. Het café was versierd en Erna genoot. Niemand lijkt te weten wat de brouwerij als eigenaar met het pand zal aanvangen.

(MV)