Erna Huyghebaert uit Kortrijk mocht honderd kaarsjes uitblazen

Erna Huyghebaert. © Foto JVGK
Redactie KW

Op vrijdag 31 maart werd de honderdste verjaardag van Erna Huyghebaert uit Kortrijk gevierd. Ze kreeg al verrassing een concert aangeboden door haar kleinzoon Gino Kesteloot met zijn duo The MG’s Brothers.

Op 29 maart 1917 werd Erna Huyghebaert thuis geboren in Kortrijk. Erna had nog een broer, die al overleden is, en vier zussen die allemaal nog in leven zijn. Erna werkte in een katoenspinnerij. Ze genoot altijd van een biertje, Pale Ale was haar lievelingsbier. Erna verblijft in woonzorgcentrum Sint-Jozef. Ze kijkt graag televisie en krijgt veel bezoek. Ze is de weduwe van Maurice Kesteloot.

Erna zelf speelde vroeger mondharmonica en accordeon. De kinderen zijn Christiane, Lydie, Frieda, Marcel, wijlen Roger en wijlen Arlette. Verschillende van de kinderen en kleinkinderen zijn muzikaal of bezig met kunst. Er zijn zeven kleinkinderen en verschillende achterkleinkinderen. Erna is er altijd graag bij. Op het huwelijk van de kleinkinderen – ze was toen 78 jaar – stond ze aan de muziekinstallatie van kleinzoon Gino Kesteloot om het grote geluid te hebben om haar muzikanten te bewonderen.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier