Erkend vluchteling houdt gemeentelijke kermismolen open in Alveringem

Beau, Bassam en Gilles deden op 15 augustus de Izenbergse kermismolen draaien. © AB
Redactie KW

Nadat de gemeentelijke kermismolen vele jaren vaste uitbaters heeft gehad, moest het gemeentebestuur vanaf dit jaar op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In Izenberge zat er maandag een sinds kort erkend vluchteling achter de kassa.

In de Alveringemse deelgemeente Izenberge is het half augustus traditioneel kermis. En daar horen ook drie kermisattracties op het marktplein bij: een schietkraam, een viskraam en de Alveringemse gemeentelijke paardenmolen. Nadat de vaste uitbaters van de voorbije jaren, het echtpaar Stijn en Veerle Denut-Matten uit Stavele, vorig jaar te kennen gaven dat ze om persoonlijke redenen de uitbating niet verder wensen te doen, moest het gemeentebestuur voor dit werk andere mensen vinden.

Op de hoogdag van 15 augustus zat alvast een opvallend gezicht achter de kassa: Bassam, een van de Alveringemse vluchtelingen die sinds zowat een half jaar erkend is en nu in de Rozendaalstraat in Alveringem woont. De man is de Engelse noch de Nederlandse taal machtig, maar dat stond een vlotte ticketverkoop alvast niet in de weg. Voor het toezicht op de molen zelf kreeg Bassam bijstand van Beau en Gilles, twee Izenbergse chiroleiders die deze job voor één dag wel zagen zitten.

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier