Eric en Patrick Bultynck delen prijs uit op boksmeeting in Lauwe

Eric en Patrick Bultynck schenken uit eerbied aan vader Marcel, die zoveel betekende voor de bokssport in West-Vlaanderen, een speciale trofee en premie aan de beste bokser van de avond in het boksgala in Lauwe. © WO
Redactie KW

Op zaterdag 31 oktober organiseert Boksclub Respect Lauwe voor de eerste keer een boksmeeting in Sporthal Ter Leie in Lauwe. Boksen in Lauwe, het is van 1976 geleden.

“Het was in de feestzaal Boldries, die in handen was van onze ouders, dat de ring een laatste keer werd opgetrokken in Lauwe”, vertellen de gebroeders Eric (68) en Patrick (63) Bultynck. “In die tijd boksten we zelf niet meer. Het was zowat het einde van een periodewaarin bokssport razend populair was in Lauwe, met heel veel boksmeetings en een eigen boksclub.” Erik woont in Lauwe, Patrick in Wevelgem.

“Vader Marcel was bokspromotor en we mogen luidop zeggen dat hij samen met Charles De Jaeghere en Gilbert Monteyne de man was die de Izegemse boksmeeting opstartte. Door die drie mannen werd die meeting een succes en is die meeting vandaag nog altijd een succes”, aldus Eric. “Thuis hebben we uiteindelijk met zijn vieren gebokst : ikzelf, wijlen Hendrik, Patrick en in mindere mate ook Marnix.”

Patrick : “Eric was de beste van de vier, hij begon met boksen in 1964 en werd vijf keer Belgisch kampioen bij de amateurs en diverse keren Vlaams kampioen. Van de in totaal 130 kampen waar hij aan deelnam, verloor hij er amper twaalf. Ik begon met boksen in 1968 en stond 115 keer in de ring. Ik werd twee keer Belgisch kampioen en ook diverse keren Vlaams kampioen. Wijlen Fernand Roelands, die ook nog op Europees niveau heeft gebokst, heeft veelvuldig mijn pad gekruist en maakte mij het leven zuur. Ik heb maar liefst vier keer de finale van het Belgisch kampioenschap verloren. Vier keer tegen de Bruggeling.”

Frituur

“We werkten beiden heel hard in een van de frituren van vader Marcel. Boksen was onze ultieme uitlaatklep”, vertelt Patrick. “Enkel als we deelnemen aan een bokswedstrijd mochten we vrijaf nemen van het werk. Toch was het een mooie periode.”

Eric, die er ook nog even een fotoboek bijhaalt, vertelt dat hij en zijn broer Patrick nu al uitkijken naar het boksgala van 31 oktober. “We zijn blij dat we niet werden vergeten”, lachen de broers. “Op de avond zelf zullen we een trofee overhandigen aan de beste bokser van de avond.”

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier