Ergernis in Oostende: “Agenten parkeerden onreglementair om frietjes te gaan halen”

Redactie KW

Twee agenten zouden zaterdagmiddag de verkeerswetgeving vrolijk aan hun laars gelapt hebben in Oostende, toen ze zich parkeerden op een plaats die eigenlijk voor zorgverstrekker is bestemd.

De feiten zouden zich zaterdag om 12.05 uur hebben afgespeeld in de Karel Janssenslaan. De politiewagen kwam de straat ingereden vanaf het Leopoldplein en parkeerde zich tegen de rijrichting in, met de wielen ruim buiten de parkeerstrook, op een betalende vrije plaats die exclusief gereserveerd is voor zorgverstrekkers.

De lezer die het de redactie meldt is bijzonder misnoegd. “Het tafereel werd gadegeslagen door een tiental mensen en het woord ‘schandalig’ was niet uit de lucht”, klinkt het. “Twee agenten in vol ornaat stapten uit, namen geen parkeerticket, sloten hun voertuig niet af en gingen binnen in frituur Francky. Gelukkig voor hen stonden er geen andere klanten bij Francky en werden ze meteen bediend. Een tiental minuten later stapten ze geladen met frietjes en drankjes terug naar hun wagen om via de Rogierlaan terug te rijden naar het commissariaat.”

“Elk geval individueel bekijken”

Korpschef Philip Caestecker van PZ Oostende is maandagochtend alvast duidelijk en kordaat in zijn reactie. “Als de agenten er niet waren voor een dringende interventie, met andere woorden als ze niet kunnen verantwoorden waarom ze op dat moment op die locatie zo stonden geparkeerd, dan zal er een terechtwijzing en een sanctie volgen”, aldus de korpschef. “Ik bekijk elk geval en elke melding individueel. Zo kreeg ik onlangs een boze brief van iemand die het niet vond kunnen dat een politiewagen door de autovrije Kapellestraat was gereden. Terwijl we net bericht hadden gekregen dat er een winkeldief op heterdaad betrapt was in de Inno. Dan kan je toch niet verwachten dat onze agenten zich enkele honderden meter verderop gaan parkeren, naar de Inno stappen, de dief in de boeien klinken en door de drukke winkelstraat te voet terugkeren?”

“Een sanctie volgt!”

Kort voor de middag krijgt de redactie van KW.be al een concreet antwoord van de korpschef. “De ploeg in kwestie had net een bijkomende opdracht gekregen, met overuren daaraan verbonden. Op weg naar het commissariaat zijn ze gestopt voor een hamburger. Honderd procent akkoord met het feit dat de wijze waarop deze auto geplaatst werd, verkeerd was. Een sanctie volgt!”

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier