Ereteken voor inspecteur die vrouw uit brandend appartement redde in Blankenberge

Redactie KW

Inspecteur Tom Dufour (39) heeft tijdens de politieraad in Blankenberge het burgerlijk ereteken voor moed en zelfopoffering gekregen nadat hij op 7 maart vorig jaar een 52-jarige vrouw uit een brandend appartement redde in Blankenberge.

“Dit is een hele eer. Uiteraard ben ik trots op dit teken. We zullen het inkaderen”, glimlacht Tom.

Op 7 maart vorig jaar was de inspecteur op patrouille toen hij in een appartement langs de De Smet de Naeyerlaan zwartgeblakerde ruiten opmerkte. Tom was de weken voordien al verschillende keren bij de 52-jarige bewoonster langs geweest en was dus vertrouwd met de vrouw. “Door de ruit zag ik de brand in het appartement. Ik besloot toch een kijkje te gaan nemen in de woning en trof in de keuken de half bewusteloze bewoonster aan“, getuigt Tom. Op dat moment had de woning zich al gevuld met een zwarte rookwolk, wat het gevaar op eigen leven vergrootte. De bewoonster werd met een zware rookvergiftiging afgevoerd naar het ziekenhuis en kon volledig herstellen. “Als ze vijf minuten langer in de rook was gebleven, was het waarschijnlijk te laat geweest“, aldus Tom.

Voor zijn heldendaad en zelfopoffering kreeg de trotse inspecteur daarom tijdens de politieraad zijn ereteken. “Een heel uitzonderlijk gebaar”, aldus politiewoordvoerder Philip Denoyette.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier