Ereschepen Eric Vandamme overleden

Redactie KW

Op dinsdag 14 juli 2015 is Eric Vandamme (92) overleden. Eric was 36 jaar lang gemeenteraadslid in Menen waarvan zes jaar schepen.

Eric werd op 24 augustus 1922 in Slypskapelle geboren. Hij was 11 jaar oud toen het gezin naar Menen verhuisde. Zijn vader werkte er bij de spoorwegen. In 1942 studeerde Eric af als onderwijzer. Hij schipperde tussen verschillende ministeries en les geven in Aalbeke tot hij in Slyps moest onderduiken. Na de oorlog kregen de mutualiteiten hun huidige vorm en mocht Eric Vandamme het Grensarbeidersbureau in Moeskroen mee opstarten.

In zijn jeugdjaren was Eric een fervente kajotter. Later zette hij dat engagement verder in de Werkersbond.

Op z’n 36ste werd hij gemeenteraadslid. Hij zou 36 jaar in de gemeenteraad van Menen zetelen waarvan zes jaar als schepen van Cultuur en Kunstonderwijs. Eric Vandamme woonde in de Harmoniestraat in Menen, maar verbleef nu in het woonzorgcentrum Sint-Gerardus. Hij was jarenlang voorzitter van de CVP, het ACW en het PMS – het huidige CLB Leieland Menen – en ondervoorzitter van het kinderdagverblijf Wieltjeshove. Hij was bestuurslid van de Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef. Hij hield er ook van om in de huid van Sinterklaas te kruipen. Na zijn pensioen werd hij voorzitter van de gepensioneerdenbond KBG, het huidige Okra.

Eric was getrouwd met Marie-Rose Leplae. Vorig jaar vierden ze hun briljanten huwelijksjubileum. Eric was vader van vijf kinderen en grootvader van twaalf kleinkinderen. Hij was overgrootvader van verschillende achterkleinkinderen. De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 18 juli om 11 uur in de Sint-Jozefskerk op de Barakken in Menen.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier