Ere-politiecommissaris Robert Meersseman overleden

Redactie KW

Op maandag 30 oktober overleed in het Woonzorgcentrum Sint-Anna in Bulskamp de 90-jarige Robert Meersseman, ere-politiecommissaris van Koksijde en Ridder in de Kroonorde.

Hij genoot een opleiding als timmerman, maar door de crisis in de jaren ’50 ging hij op zoek naar een job bij de openbare dienst en werd door de gemeenteraad van Oostduinkerke aangesteld als politieagent. Hij werd zo de zevende agent van het naoorlogs korps van Oostduinkerke o.l.v. commissaris Roger Decadt.

Hij startte zijn politiecarrière in 1954, volgde onmiddellijk cursussen aan de politieschool en behaalde het brevet van commissaris. Daar groeide hij door van politieagent, naar politie-inspecteur in 1967 om dan later in 1975 eerstaanwezend politie-inspecteur (nu hoofdinspecteur) te worden. Net voor de tweede grote fusie van de gemeenten in 1976 stelde Robert zich kandidaat om adjunct-commissaris te worden in de buurgemeente Koksijde die op 1 januari toch zou samen smelten met Oostduinkerke.

Het korps van Oostduinkerke in 1976 net voor zijn vertrek naar de buurgemeente Koksijde. Rechtstaand: Norbert Vantoortelboom (+), Charles Van Massenhove, Roger Decadt (+), Fernand Dedecker (+), Eduard Broucke, Eric Delanghe.Gehurkt: Fernand Legein, Robert Vandewalle, Robert Meersseman (+), Gerry Butin (+), Jozef Delanghe (+)
Het korps van Oostduinkerke in 1976 net voor zijn vertrek naar de buurgemeente Koksijde. Rechtstaand: Norbert Vantoortelboom (+), Charles Van Massenhove, Roger Decadt (+), Fernand Dedecker (+), Eduard Broucke, Eric Delanghe.Gehurkt: Fernand Legein, Robert Vandewalle, Robert Meersseman (+), Gerry Butin (+), Jozef Delanghe (+)© EDK

In 1976 werd hij adjunct-politiecommissaris om dan in 1983 door te groeien naar de functie van politiecommissaris in Koksijde. Op 1 april 1989 ging hij met welverdiend pensioen.

Robert was getrouwd met wijlen Denise Vanbillemont, vader van twee kinderen, grootvader van zes kleinkinderen en overgrootvader van tien kleinkinderen.

De uitvaart vond plaats op woensdag 8 november in de Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier