Ere-brandweerbevelhebber Gerard Van Steertegem uit Oostduinkerke overleden

30/04/17 om 15:35 - Bijgewerkt om 15:33

In de leeftijd van 93 jaar, op zijn verjaardag, overleed in het KEI te Oostduinkerke op 26 april 2017, Gerard Van Steertegem, weduwnaar van Christiane Druwé. Hij werd geboren te Oostduinkerke op 26 april 1924. Hij was de vader Leslie en Marie-Rose Robert - Van Steertegem, grootvader van Zoë en Baldur - Louis en Yolande, de vader van Daniel en Else Rubenstein - Van Steertegem, grootvader van Tashi en Jami en Tara en Evan en de overgrootavder van Rumi, Indira en Lola en de vader van Yvan en Ann Corthouts - Van Steertegem. Delen eveneens in de rouw, zijn zus, broer, schoonbroers, schoonzussen, neven en nichten, de families Van Steertegem, Druwé, Desaever en Florizoone.

Gekend en geliefd figuur

Gerard was een geboren Oostduinkerke en groeide op in de wijk Groenendijk. Zijn vader Pieter was na de tweede wereldoorlog nog gemeenteraadslid en ook nog schepen van de gemeente Oostduinkerke. In het begin van de tweede wereldoorlog, in augustus 1941 kwam Gerard in dienst bij de gemeente en is er onder meer verantwoordelijk voor de ravitaillering, de dienst bevoegd voor de rantsoenering. In 1943 werd hij op ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!