Er komt een tweede Highland Run in Westouter

Redactie KW

Onder een stralende herfstzon werd de eerste Highland Run gelopen op en rond het voormalig vakantiedomein de Kosmos op de Rodeberg in Westouter. Twee weken voor de start van het evenement waren alle 500 plaatsen de deur uit. Nu al staat vast dat er een tweede editie komt.

“We willen ook dan kwaliteit bieden aan onze deelnemers”, zegt Gaêl Cauwelier van de organiserende vzw. De Highland Run werd gelopen over een parcours van 6 km, dat naar vrije keuze één of twee keer kon afgelegd worden. “Langs het volledige parcours bouwden we 10 hindernissen en diverse publiekspunten”, legt Gaël Cauwelier uit. “We vonden in het Hellegatbos met de trappen des doods een loodzware hindernis en ook de vijver in de Schomminkelstraat bezorgde de deelnemers momenten van hard labeur.”

Met de gebeurtenissen in het achterhoofd van de obstakelloop in Nijlen, waar een aantal sporters achteraf geveld werden door de rattenziekte, had de organisatie vooraf de vijver laten controleren. “Boswachter Pierre Hubau verzekerde ons dat het water proper was. De vijver werd een paar jaar geleden ook nog eens volledig uitgebaggerd.” Beelden van het evenement komen er zeker, daar zogde Sam Devos van SD Copter voor door een drone boven de deelnemers te laten cirkelen. Een van de deelnemers, Kobe Witdouck uit Kortrijk, zorgde met 54 minuten voor een zeer scherpe tijd over de 12 km.

(MD – foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier