Er komt dan toch kinderopvang in de kerk van Poelkapelle

Redactie KW

De buitenschoolse opvang komt dan toch in de kerk van Poelkapelle, weliswaar in een lightversie. De OCMW-raad gaf architect Boghaert de opdracht om een plan te tekenen.

De kerk biedt straks onderdak aan 80 kinderen in de buitenschoolse opvang. (Foto pco)

Er liggen vier voorstellen op tafel. In het voorkeursscenario wordt de kerk doormidden gesneden. Het achterste gedeelte blijft voorbehouden voor liturgische diensten met ruimte voor 250 stoelen, evenveel zitjes als vandaag. Behalve tijdens vakantiedagen betekenen de openingsuren van de BKO geen obstakel voor de vieringen.

Het gedeelte vanaf de ingang van de kerk wordt omgebouwd tot BKO. Op vier meter hoogte plaatst men een vloerplaat waar de kinderen zullen opgevangen worden. Beneden is een zelfde ruimte voorzien met aaneensluitend aan de rechterzijde een buitenplein. De beschikbare plaats is berekend voor 80 kinderen en beslaat circa 850 m².

Op 15 oktober besliste de OCMW-raad om de BKO niet in de kerk in te richten wegens te duur. 475.000 euro aan extra funderingen was er te veel aan. Twee dagen later stelde architect Kristoffel Boghaert voor om goedkopere alternatieven uit te tekenen.

(PCO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West