Er komt dan toch geen paintballterrein in de Stationsstraat in Jabbeke

26/07/17 om 08:55 - Bijgewerkt om 08:54

Het gemeentebestuur besliste na protest van de buurtbewoners en een negatief advies van GECORO om zijn plannen omtrent een paintball- en airsoftcomplex op te bergen. "We zijn uiteraard erg tevreden met deze uitkomst", klinkt het bij de bewoners.

Er komt dan toch geen paintballterrein in de Stationsstraat in Jabbeke

© DDM

De bewoners van de Stationsstraat in Jabbeke kunnen opgelucht ademhalen. Het stadsbestuur deelde hen via een brief mee dat er op de site van het bedrijventerrein géén paintball- of airsoftactiviteit zal ontwikkeld worden. De gemoederen laaiden eind mei hoog op toen buurtbewoners lucht kregen van de plannen van het stadsbestuur om op het terrein, dat zich achter de woningen bevindt, een veld te maken waarop groepen elkaar met paintball- of airsoftgeweren konden bekampen. Net voor het aflopen van het openbaar onderzoek dienden tientallen bewoners nog hun bezwaren in en werd intussen zelfs een heuse actiegroep opgericht.

Delen

Het is een lange weg geweest, maar we zijn zeer tevreden met wat in de brief te lezen staat

Tussen die bewoners zitten ook enkele gezinnen die er twee jaar geleden nog maar pas hun nieuwbouwwoning lieten zetten in de veronderstelling dat dergelijke activiteiten er volgens het Bijzonder Plan van Aanleg niet mogelijk waren. "Het Plan van Aanleg gaf ons de garantie dat de rust in de buurt verzekerd bleef en daarom beslisten we ook hier te bouwen, het was destijds dan ook even slikken toen we hoorden van de plannen", zegt Brecht Holvoet (37), die mee aan de wieg stond van het protest. De opluchting is dan ook groot nu de kogel definitief door de kerk is. "Het is een lange weg geweest, maar we zijn zeer tevreden met wat in de brief te lezen staat."

Wat dan wel?

Daarin wordt te kennen gegeven dat de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO) na bundeling van alle adviezen en bezwaren adviseert om recreatieve activiteiten niet toe te staan. Daaronder vallen onder andere paintball, karting, airsoft en motorcross. Wat dan wel in de grote loods komt, waarin de paintball oorspronkelijk voorzien was, wordt later beslist in samenspraak met de buurt. Al staat dat pas op de planning eens de beschermde Duitse legerbarak, die ook op de site staat, gerestaureerd raakt en dat blijkt nog een werk van lange adem. "De nieuwe plannen geven aan dat de rust gevrijwaard wordt en dat was toch de bedoeling van ons opzet", zegt Brecht. Ook de intentie om de buurtbewoners te betrekken in de toekomstige plannen weet hij te appreciëren. "In een gesprek met de burgemeester en het schepencollege gaven we aan dat we de manier van communiceren betreurden, maar nu blijkt dat in de toekomst te gaan veranderen en dat stemt ons uiteraard erg tevreden."

(DDM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!