Er komen 70 appartementen en kantoren op oude Paverkosite in Sint-Michiels

Redactie KW

Op de site van de voormalige industriële bakkerij Paverko, op de hoek van de Witte Molenstraat en de Koning Albert I-laan in Sint-Michiels, komt een woonproject met 70 appartementen en kantoren.


De bebouwing bestaat uit een L-vormige sokkel met daarboven vier volumes, één links en rechts op de hoek en twee tussenin. Deze volumes worden op de eerste verdieping onderling verbonden met teruggetrokken volumes. De volledige gelijkvloerse verdieping wordt voorzien voor kantoren, vrije beroepen, en dergelijke en wordt zoveel mogelijk in glas uitgevoerd. Op de verdiepingen komen 34 appartementen. Er is een mix van appartementen van diverse groottes. De vier blokken hebben elk een eigen toegang en zijn volledig onafhankelijk van elkaar.

Er komen 70 appartementen en kantoren op oude Paverkosite in Sint-Michiels


De site is ongeveer 11.500 m² groot. De bebouwing komt langs de Koning Albert I-laan en de Wittemolenstraat. Het binnengebied dat zo ontstaat, wordt als groene zone ingericht. Het parkeren gebeurt voornamelijk ondergronds, met plaats voor 94 wagens, voornamelijk voor de bewoners, de kantoorhouders en het personeel. Er worden bovengronds ook 50 parkeerplaatsen voorzien. De fietsenstallingen zijn voornamelijk voorzien in de parkeergarage: één per parkeerplaats en 70 bijkomende plaatsen. Daarnaast worden er in de overdekte doorgangen nog eens 22 plaatsen voorzien. Ter hoogte van de ingang naar de kantoren zijn er nog eens 24 niet-overdekte parkeerplaatsen.

(FJA)