Ensortower wordt tweede blikvanger op Oosteroever in Oostende

De 'new waterfront city' op de Oosteroever. De hoogste toren links is de Ensortower. (GF) © GF
Redactie KW

Bouwgroep Versluys plant een ‘Ensortower’op de Oosteroever. De toren zal om en bij de 20 verdiepingen tellen en in de inkomhal zal de grote Oostendse meester centraal staan.

“De interesse voor de Oosteroever is overweldigend“, zegt Bart Versluys. Van de Baelskaai 12 is de helft van de 49 appartementen opgeleverd en zijn er maar twee nog niet verkocht. Ook de Victoria wordt momenteel opgeleverd. Daar vonden maar drie van de 56 appartementen nog geen koper. Van de Baelskaai 8 begon de bouw en zijn 20 van de 24 appartementen verkocht. Van de Oostkaai 11 hebben 14 van de 34 appartementen al een eigenaar en start de bouw in september. “Zo’n 25 appartementen zijn nu opgeleverd. Vier vijfde van de kopers komen in hun appartement wonen“, weet Bart Versluys.

“De vijfde fase wordt de Ensortower, weer een iconische toren van om en bij de 20 verdiepingen. Daar zullen, zoals in de Baelskaai 12, ook een tweetal appartementen met zwembad komen. In de inkomhal wil ik mijn negen Ensorschilderijen exposeren. We zijn bezig met een architectuurwedstrijd voor deze toren. Het grondplan is uitgewerkt, maar we werken nu aan de gevel. Hoogbouw ligt erg gevoelig en we stellen heel hoge eisen aan het ontwerp. In mei of juni start de verkoop. We kunnen beginnen bouwen als 30 of 40% verkocht zijn.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier