“Enkel samen kunnen we die marathon uitlopen”

Trainen doet de groep de laatste weken veelvuldig, vooral in De Gavers. © Olaf Verhaeghe
Redactie KW

Wat begon met 5 kilometer met behulp van het Start to Run-programma van Evi Gruyaert, mondt op 22 april uit in een volledige marathon door de straten van Madrid. Eén vrouw en zes mannen trainen volop om de 42 km in de Spaanse hoofdstad tot een goed einde te brengen. “We zetten elkaar op een positieve manier onder druk. En zo drijven we elkaar tot het uiterste”, glimlacht Kuurnenaar Michiel Dewaele.

Joyce Mesdag, Robin Flo, Lander Debeuf, Olivier Vandenbroucke, Michiel Dewaele, Bert Meert en Jens Vandemeulebroucke. Dat zijn de zeven dertigers die het op de Rock ‘n’ Roll Marathon in Madrid moeten doen.

“De meesten begonnen met lopen om wat af te vallen, om wat conditie op te bouwen, maar als we nu kijken is dat toch redelijk uit de hand gelopen”, zegt Joyce. “Een klein half jaar geleden beslisten we om een aangename locatie te zoeken waar minstens een halve marathon gelopen kon worden. Uiteindelijk hebben we ons alle zeven voor de volledige 42 km ingeschreven. Groepsdruk, hé. (lacht)

42 kilometer afzien

“Het is die positieve sfeer, dat beetje competitie onder elkaar dat ons zover heeft gebracht”, pikt Michiel in. “Ik denk niet dat een van ons het op eigen houtje zou kunnen klaren. We houden elkaar dagelijks op de hoogte van onze trainingen. Net op die manier drijven we elkaar tot het uiterste.”

Olivier Vandenbroucke, Michiel Dewaele, Lander Debeuf, Bert Meert, Joyce Mesdag, Robin Flo en Jens Vandemeulebroucke staan op 22 april aan de start van de marathon in Madrid.
Olivier Vandenbroucke, Michiel Dewaele, Lander Debeuf, Bert Meert, Joyce Mesdag, Robin Flo en Jens Vandemeulebroucke staan op 22 april aan de start van de marathon in Madrid.© OV

En dus stappen de teamleden eind april vol goede moed op het vliegtuig richting Madrid. “We vertrekken op vrijdag, de marathon zelf is op zondag. Er gaan ook een vijftal niet-lopers mee, dus combineren we de sportieve prestatie met een korte citytrip”, aldus Robin. Joyce: “Al zullen we toch vooral de beentjes moeten sparen! Een tour met de hop-on hop-off-bus moet nog net lukken, echt shoppen en door de straten slenteren, zal er niet inzitten. De marathon zelf wordt sowieso vier uur lang afzien, doodgaan. Kan je daar eigenlijk ooit helemaal klaar voor zijn? Veel straffer ga ik niet kunnen doen, denk ik.”

Het lopen van de Madrileense marathon koppelen Joyce en haar kompanen aan Kom Op Tegen Kanker. “We wilden iets doen voor het goede doel en kwamen al snel uit bij KOTK. Ik heb zelf al een aantal familieleden aan de ziekte verloren, waardoor de keuze snel gemaakt was”, zegt ze. “Wij hebben meteen ook een stevige extra motivatie, letterlijk elke bijdrage is welkom.” (OV)

Info: Storten voor Kom Op Tegen Kanker kan op BE67 3775 2348 4987

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier