Enige oppositielid klaagt vandalisme in Mesen aan

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De eerste gemeenteraad in Mesen na de vakantie had niet veel om het lijf. Na amper 8 minuten waren alle zeven punten op de agenda de revue gepasseerd. Oppositielid Kristof Veramme (MDM) klaagde wel over vandalisme in zijn maïsveld.

Bij het agendapunt over de plaatsing van camera’s met nummerplaatherkenning vroeg Kristof Veramme (MDM), het enige oppositielid, of de camera’s al operationeel waren. “Begin juli was er immers een ernstig geval van vandalisme op mijn maïsveld (in de Armentierssteenweg, waar de ANPR-camera staat, red.) en ik vroeg mij af of de camera de daders misschien kon gefilmd hebben“, aldus Kristof Veramme.

De camera is nog niet operationeel omdat het eerst moest goedgekeurd worden door de gemeenteraad“, antwoordde burgemeester Sandy Evrard (MLM). “Al staat die camera er om nummerplaten te herkennen in het kader van de grenscriminaliteit. Ik denk niet die camera’s zaken filmen die te velde gebeuren.”

Mesen Peace Village

Op het maïsveld vernielden de vandalen zo’n 20 vierkante meter aan gewassen. Landbouwer Kristof Veramme vermoedt dat bezoekers van het Mesen Peace Village erachter zitten. “Het ziet eruit alsof ze met een twintigtal mensen in het maïsveld geslapen hebben in open lucht en daarvoor de maïs platgestampt hebben. Ik vraag me dan ook af of er gecontroleerd wordt dat de groepen die in het Peace Village verblijven daar effectief ook overnachten”, aldus Kristof Veramme.

Burgemeester Sandy Evrard antwoordde dat die controle in iedere geval niet gebeurde door de stad en raadde Kristof Veramme aan om contact op te nemen met de directeur van Mesen Peace Village.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier