Engelse voetbalsupporters houden ludiek protest aan gebouwen Melexis in Ieper

Redactie KW

Engelse toeristen in het Ieperse: dagelijkse kost, ware het niet dat het deze keer niet om oorlogstoeristen, maar om misnoegde voetbalsupporters van Charlton Athletic gaat.

Charlton staat momenteel op een troosteloze vijftiende plaats in de tweede klasse in Engeland. De ploeg is eigendom van de steenrijke Limburger Roland Duchâtelet, die wel nog meer ploegen in zijn portefeuille heeft zitten, en de sportieve malaise wordt door de achterban vooral in zijn schoenen geschoven. De zakenman is echter ook de drijvende kracht achter Melexis, producent van chips en sensoren voor de automobielindustrie. De hoofdzetel daarvan bevindt zich in Ieper.

Een delegatie van CARD, wat staat voor ‘Coalition Against Roland Duchâtelet’, trekt drie dagen lang door ons land om symbolisch te protesteren tegen de alleenheerschappij van de Belg bij de Engelse tweedeklasser. Zij willen hem daar uit het bestuur en nog liever vandaag dan morgen. Ze verplaatsen zich met een opvallende taxi en hielden dus ook even halt in Ieper.

(FJA – Foto’s Twitter)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier