Emotionele thuiskomst voor Lourdesfietsers in Dadizele

© JAN STRAGIER
Redactie KW

De zes Daiseltrappers die met de fiets op bedevaart trokken naar Lourdes kregen woensdagavond een enthousiast onthaal bij hun terugkeer.

Om uiteenlopende eigen redenen besloten Brecht Bekaert, Chris Cokelaere, Ingmar Clarysse, Wouter Lesage, Frederic Parent en Steven Samyn fietsend op bedevaart te trekken naar Lourdes. Het project kreeg de naam Velourdes 16 mee en er werden fondsenwervende acties aan gekoppeld, zoals een pannnekoekenverkoop en een tombola. De opbrengst daarvan gaat integraal naar de vzw Kinderkankerfonds en de vzw Net&Men Kanker.

De zes werden op zaterdag 2 juli uitgekwispeld door de pastoor en op maandag 11 juli bereikten zij na tien dagen fietsen over de zowat 1100 km op het middaguur het bedevaartsoord. Ulla Vanacker, de wederhelft van Steven Samyn, volgde het zestal met de speciaal uitgeruste bestelwagen, onderweg werd er overnacht in diverse chambres d’hotes. Dagelijks kon er een reisverslag gevolgd worden op Facebook en elke avond werd een winnend tombolanummer uitgeloot.

In oktober volgt nog een afsluitende activiteit met een powerpointvoorstelling als reisverslag. Heel wat familieleden en sympathisanten hielden er aan de Lourdesfietsers een warm en emotioneel onthaal te bieden aan De Sportskeure.

(RBD – Foto JS)