Emma voor dertiende jaar op rij de populairste meisjesnaam

07/09/16 om 14:56 - Bijgewerkt om 14:57

Louis was in 2015 de populairste naam bij de Belgische pasgeboren jongens. En Emma staat voor de dertiende keer op rij op de eerste plaats bij de meisjes. Dat meldt de algemene directie Statistiek woensdag.

Emma voor dertiende jaar op rij de populairste meisjesnaam

In West-Vlaanderen waren Arthur en Marie in 2015 de meest gekozen namen. © Getty Images/iStockphoto

In Vlaanderen werden de namen Louise en Lucas het vaakst gegeven. In Wallonië stonden Léa en Louis op de eerste plaats. In het Brussels Gewest namen Nour en Adam de topposities in.

De voornamenlijsten van meisjes en jongens werden in de loop der jaren flink dooreengeschud. Op twintig jaar tijd nam het aantal verschillende voornamen toe met 62 procent bij meisjes en met 66 procent bij jongens. Het aantal keer dat een bepaalde voornaam gemiddeld werd gegeven, daalde op twintig jaar tijd met zowat een derde, zowel bij meisjes (-33 pct) als bij jongens (-34pct).

Andere namen voor KW Beebee

In februari jl. kon je in onze special KW Beebee nog lezen dat de kaarten anders geschud liggen in West-Vlaanderen: daar pronkten Arthur en Marie op de eerste stek.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!