Emma Vandevyvere en Ian Lodens sportvrouw en sportman van het jaar in Knokke-Heist

© foto DM
Redactie KW

In de Magrittezaal van het Casino van Knokke-Heist vond zaterdagavond de uitreiking van de Sporttrofeeën van 2017 plaats. Emma Vandevyvere (Shooting Air Vossenhul) en jiu-jitsuka Ian Lodens (Ippon Zwijndrecht) werden uitgeroepen tot respectievelijk sportvrouw en sportman van het jaar.

Ryan Lodens (Ippon Zwijndrecht) werd verkozen tot beloftevolle jongere. De titel van jeugdploeg ging naar de tumblingploeg van turnclub Gym Knokke-Heist. De Ladies van KFC Heist werden uitgeroepen tot sportclub van 2017. De ladies verloren in 2017 geen enkele thuiswedstrijd en mochten dankzij een 3-2 overwinning tegen Zulte-Waregem de Beker van West-Vlaanderen mee naar Heist nemen.

Als opener van de avond huldigde burgemeester Leopold Lippens voormalig schepen van Sport Daniel De Vlamynck als laureaat van sportverdienste. Daniel De Vlamynck werd bij de overhandiging van deze lifetime achievement award geloofd voor de manier waarop hij Knokke-Heist de afgelopen 23 jaar op verschillende domeinen nadrukkelijk op de sportieve landkaart zette.

(DM – foto DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier