Emiel ‘Mieltje’ Pauwels tijdens memorial herdacht

Onder meer de Brugse sportschepen Annick Lambrecht en gedeputeerde voor sport Carl Vereecke kwamen de Brugse atleten een hart onder de riem steken. © ACR
Redactie KW

Zondag had op de atletiekpiste van Julien Saelens in Brugge voor de tweede keer de Memorial Mieltje Pauwels plaats.

Op 7 januari vorig jaar stapte Emiel ‘Mieltje’ Pauwels op 95-jarige leeftijd uit het leven door euthanasie. Mieltje was een groot atleet, en een voorbeeld voor de jeugd. Om de herinnering aan Mieltje in stand te houden en als eerbetoon organiseerde Olympic Brugge een meeting voor masters. Dit jaar maakte de Memorial deel uit van de Masters Trophy, een regelmatigheidscriterium. De organisatie kon rekenen op 80 deelnemers, een mooie stijging tegenover de eerste editie.

Speciale driekamp

De atleten konden kiezen uit 100, 400 of 1500 meter en bij de kampnummers tussen hoogspringen, discuswerpen, kogelstoten en speerwerpen. Met de drie favoriete nummers van Mieltje (100m, hoogspringen en speerwerpen) werd een speciale driekamp ingericht, waarbij er een speciaal klassement was voor de 35+ en voor de 50+.

In de categorieën +50 jaar werd Carolus Moens van Olympic Brugge derde. Bij de -50 jarigen was zijn clubgenoot Kiliaan Geirnaert winnaar. De Bruggeling liep de 100 meter in 12.73, wierp de speer 34.46 meter en sprong anderhalve meter hoog.

(ACR)