Emelgemnaar vraagt 500 euro voor nieuwe Charlie Hebdo op zoekertjessite

Redactie KW

De nieuwste editie van Charlie Hebdo werd op 3 miljoen exemplaren gedrukt, maar raakte in een mum van tijd uitverkocht. De Emelgemnaar bemachtigde enkele kranten en verkoopt ze aan 500 euro per stuk op het wereldwijde web. Op het zoekertje prijkt intussen een banner ‘reeds verkocht’.


De man uit Emelgem bemachtigde woensdag in de vroege ochtend enkele exemplaren van de nieuwste editie van Charlie Hebdo. Na de vreselijke aanslag op de redactie op woensdag 7 februari werd de krant op liefst 3 miljoen exemplaren gedrukt. Die gingen in geen tijd over de toonbank, maar de Emelgemnaar kon er enkele op de kop tikken.

“Beroepshalve vertoef ik erg vaak in Frankrijk en woensdagochtend stapte ik rond 6 uur in een klein dorpje in Noord-Frankrijk een krantenwinkel binnen”, zegt hij. “Daar was absoluut geen sprake van lange wachtrijen en kon ik gewoon enkele exemplaren kopen.” Prijs per stuk: 3 euro.

“De hele wereld draait om geld”

Nu biedt de Emelgemnaar zijn Charlie Hebdo’s aan 500 euro per exemplaar aan op de zoekertjeswebsite www.kapaza.be. “Ik heb ze gekocht om ze voor veel geld weer te verkopen”, geeft hij toe. “Zelf heb ik weinig interesse in die krant. En ik vind niet dat ik geld probeer te verdienen aan die vreselijke aanslag. De hele wereld draait om geld en met mijn job kan ik op één dag nooit zoveel verdienen.”

De man denkt er aan om enkele exemplaren nog even bij te houden. “Het gaat natuurlijk om een uniek document”, vindt hij. “En wie weet zijn ze binnen enkele jaren duizenden euro’s waard…”

(PVH)

Lees ook OPINIE: “Binnenkort is #jesuischarlie niet meer dan een weetje in De Slimste Mens Ter Wereld. Nee? Bewijs me het tegendeel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier