Els Vercruysse opent praktijk voor kinderen met overgewicht in Jabbeke

Thibault en Lawrence in de nieuwe praktijk van Els Vercruysse. © foto Davy Coghe
Redactie KW

Bewegingstherapeute Els Vercruysse start vanaf vandaag met een centrale praktijk ‘Elsitas’ te Jabbeke. Vanuit deze praktijk wil ze haar multidisciplinaire behandelmethode voor kinderen met overgewicht verder ontwikkelen.

Bewegingstherapeute Els Vercruysse maakt furore met haar multidisciplinaire behandelmethode die het kind en zijn gezin centraal stelt, én de communicatie tussen de verschillende zorgverstrekkers optimaliseert. Haar gezondheidsproject ‘het komt dik in orde’ schakelt een versnelling hoger met de opstart van een centrale praktijk in Jabbeke. Samen met verschillende therapeuten zet Els Vercruysse zich ondertussen 6 jaar actief in voor het behandelen van overgewicht en obesitas bij kinderen. ‘Het komt dik in orde’ is een dynamisch traject van wekelijkse therapiemomenten met diverse therapeuten verspreid over 1 jaar.

“Het kind wordt persoonlijk begeleid en gebruikt een gestandaardiseerd werkboek. Bij de begeleiding stemmen therapeuten en gezin zich efficiënt op elkaar af zodat het kind samen met zijn leefomgeving duurzame veranderingen in zijn leefgewoonten bereikt”, legt Els Vercruysse uit. “Elke therapeut is betrokken in het verhaal van elk kind met zijn persoonlijke context rond gezondheid, voeding en beweging. Onze doelgroep zijn niet alleen kinderen met obesitas maar het is ook bruikbaar als preventie en behandelen van kinderen met licht overgewicht of aanleg tot overgewicht.”

Elsitas is gelegen langs de Gistelsteenweg 321a te Jabbeke.

(PANA/foto Coghe)