Ellen toont littekens die ze overhield aan psychische problemen

"Na al die jaren heb ik geleerd om te praten over problemen." (Foto CR)
Redactie KW

Ellen Ponseele liet een reeks foto’s maken en plaatste die samen met een aangrijpende boodschap op Facebook met de vraag om haar verhaal te delen. “Ik wil duidelijk maken dat een psychisch probleem niet slecht hoeft te eindigen”, vertelt ze.

“Het is niet mijn bedoeling jullie te choqueren of om medelijden op te wekken. Ik wil enkel en alleen jongeren met psychische problemen een hart onder de riem steken.”

Ellen Ponseele is een 26-jarige alleenstaande mama. Ze is moeder van een dochter van 4, Maybel, en woont in Gullegem. Ze werkt deeltijds als poetshulp en deeltijds als kinderbegeleidster in de buitenschoolse opvang ‘t Pastorietje in Kortrijk. Ellen is net als andere jonge mama’s dol op haar dochtertje. Ze houdt van haar werk, geniet van haar eigen stekje… Net als bij de foto’s op Facebook merk je pas na het lezen van haar boodschap dat Ellen een hele weg heeft afgelegd om te komen waar ze nu staat.

Toen Qmusic de Rode Neuzen-campagne lanceerde, voelde ik meteen een klik. Die actie ging gewoon over mij

Een vriendin maakte foto's van Ellen en haar littekens. (GF)
Een vriendin maakte foto’s van Ellen en haar littekens. (GF)

“Toen Qmusic de Rode Neuzen-campagne lanceerde, voelde ik meteen een klik. Die actie ging gewoon over mij. Ik wou iets doen, maar ik wilde verder gaan dan een gewone actie. Ik heb er over nagedacht en ik ben vrij snel tot het besluit gekomen dat ik mijn littekens in de strijd wou gooien. Ik heb toen een goeie vriendin opgebeld en haar verteld wat ik wou doen. Ik vroeg aan haar of ze mooie foto’s van mij en van mijn littekens wilde maken. Daarna heb ik heel lang aan een tekst gewerkt, want de foto’s zomaar posten wou ik niet doen. Ik wou niet choqueren en ook geen medelijden opwekken. Ik wou op een of andere manier aan jongeren tonen dat hoe lastig ze het nu misschien hebben je toch gelukkig kan worden.”

(CR)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier