Ellen Charlotte Marie genomineerd voor ‘Lekker Vega kookboek 2017’

Redactie KW

Met haar eerste kookboek ‘One Healthy Family’ werd de Brugse foodblogster/fotografe Ellen Charlotte Marie (De Meulemeester) door de jury van de Gourmand World Cookbook Awards uitgeroepen tot de nationale winnaar in de categorie Best Food & Family Book. Nu heeft ze een nieuwe nominatie beet en dit voor verkiezing van het Lekkerste Vega Kookboek.

Deze verkiezing wordt voor de vijfde maal op het getouw gezet.

Steeds meer mensen kiezen voor vegetarisch eten. Dit merk je ook aan het aantal vegetarische kookboeken dat van de persen rolt. Vorig jaar waren dit er 41, wat bijna een verdubbeling is ten opzichte van het jaar ervoor. Welk kookboek de meest smakelijke recepten bevat, wordt bepaald door een publieksstemming. “In 2013 begonnen we met dertien kookboeken, vandaag staat de teller op 41. Vegetarisch eten wint veld. Dit merk je niet alleen aan de planken vol kookboeken, maar ook aan grote producenten die steeds meer producten vegetarisch maken”, zegt Floris de Graad, directeur van de Nederlandse Vegetariërsbond.

Op www.vegetariers.nl/lekker/kookboek kun je tot eind deze maand je stem uitbrengen voor het kookboek ‘One Healthy Kitchen’ van De Meulemeester. Dit boek bevat meer dan zestig vegan en veggie gerechten. Na een eerste stemronde gaan er enkele boeken door naar de finaleronde.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier