Elke week gerichte actie tegen kamerwoningen in Oostende

24/03/15 om 13:05 - Bijgewerkt om 13:05

Bron: Kw

Oostende gaat actie ondernemen tegen 'multibel-woningen', oorspronkelijke eengezinswoningen die in meerdere wooneenheden zijn opgesplitst. Vanaf april zullen stad, brandweer, politie en parket één dag per week gebouwen bezoeken. In minder dan vier jaar tijd moet heel Oostende afgewerkt zijn.

Een en ander werd bekendgemaakt bij de voorstelling van het Woonplan Bis, een aangepaste versie van het Woonplan 2011-2020 dat maandag door het college van burgemeester en schepenen werd goedgekeurd. De stad wil het kamerwonen en het opsplitsen van woningen terugdringen en wil daarom overal gaan controleren of er een bouwvergunning is, of voldaan is aan de Vlaamse en stedelijke kwaliteitsnormen, aan de branweernormen, of er sprake is van huisjesmelkerij... Daarom zullen politie, stad en brandweer, geruggensteund door het parket, de dienst burgerlijke stand van de stad en het Sociaal Huis, één dag per week een vijftal woningen bezoeken. Dat maakt 250 gebouwen per jaar ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!