Elisa uit Pollinkhove bestelt groenten en fruit met een glimlach, maar niet topless

Topless bediening bij Groenten en Fruit Elisa, of toch niet? © KVCL
Redactie KW

Wie langs de Veurnesteenweg in Pollinkhove rijdt, zal het misschien al zijn opgevallen. Nabij groenten- en fruithandel Elisa staat op in groen plastic gewikkelde grasbalen in grote letters geschilderd: ‘Topless bediening’.

Dus sprongen we even bij Elisa binnen om te zien hoe ze haar fruit en groenten aan de man brengt. En dat is met een brede glimlach, maar niet topless. “We zijn vorig jaar op 27 mei getrouwd”, legt Elisa Masschelein (25) uit hoe de tekst daar is terechtgekomen. “Vrienden van ons hebben die geschilderd. Als je goed kijkt, staat ook onze trouwdatum erboven. Maar die tekst is al grotendeels verdwenen.”

Het was trouwens niet de enige tot de verbeelding sprekende proza die de vrienden van Elisa en haar man Jelle Blauwblomme (26) uit hun mouw schudden. “Op de serres waarin we aardbeien telen, stond geschreven ‘gratis aambeien'”, lacht Elisa.

De uitbaatster van het groenten- en fruitwinkeltje vindt het best wel leuk. “Ik word er regelmatig over aangesproken”, zegt ze. “Sommige klanten klagen al lachend dat ze het jammer vinden dat ze niet effectief topless worden bediend. Dan antwoord ik dat het te koud is. Maar misschien zijn er ook mensen die niet durven binnen springen omwille van dat opschrift.”

Het ziet er niet meteen naar uit dat de tekst binnenkort verdwijnt. “Ik heb er geen problemen mee”, zegt Elisa nog.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier