Elfjarige Avelgemnaar gehuldigd voor heldendaad

Redactie KW

Arno Huyghelier redde het leven van zijn vader.

Toen Arno en zijn zus Sarah (12) samen met hun papa Geert Huyghelier bomen gingen snoeien in de weide vlakbij hun boerderij ging het grondig mis. De boom die papa Geert aan het snoeien was kraakte af en kwam op Geert terecht. Hij zat met zijn volledige rechterkant onder de zware Wilg gekneld en kon onmogelijk nog bewegen.

De elfjarige Arno panikeerde niet en en stapte meteen in de heftruck om zijn vader van onder de boom te bevrijden. Zo kon Geert gered worden en is hij inmiddels thuis aan zijn revalidatie begonnen.

Huldiging

Voor deze opmerkelijke heldendaad werd Arno, die in het vijfde leerjaar B zit in de basisschool De Toekomst in Avelgem, deze middag in aanwezigheid van de Schepen van Onderwijs Tom Beunens en de directeur van de school Steven Verplancke in de bloemetjes gezet. “De heldendaad die Arno verricht heeft is werkelijk buitengewoon. Door zijn kalmte en overzicht te bewaren wist hij zijn vader van de dood te redden. Weinigen zullen hem dit na doen denk ik”, aldus Steven Verplancke.

Bovendien kreeg Arno ook een mooi cadeau overhandigd. “Omdat Arno heel erg geïnteresseerd is in techniek geven we hem een bouwpakket van een heftruck.”

(BPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier