Elektrische wagens uittesten in Brugge

Op de foto zien we de grootste elektrische bestelwagen die ooit werd geproduceerd. © (PDV)
Redactie KW

Bij het provinciehuis Boeverbus in Brugge vond zaterdagmiddag de Clean Power for Transport Roadshow plaats. Het publiek kon er zelf elektrische wagen uittesten.

De Roadshow, die in elke provincie plaats heeft, is een initiatief van Avere Belgium, de vereniging van elektrische voertuigen in België, in samenwerking met het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid.

Tijdens het evenement konden bezoekers de voordelen van elektrisch rijden leren kennen en ook effectief zelf een elektrische wagen of fiets besturen. Aanwezige standhouders waren onder meer BMW, de firma Eletric Drive en een installateur van laadpalen.

Op de roadshow is ook de grootste elektrische bestelwagen aanwezig, geproduceerd door een Chinees merk. Deze wordt getest door de verantwoordelijken voor het wagenpark van de Stad Brugge.

“Meer en meer mensen ervaren de voordelen van elektrisch rijden”, zegt Philippe Vangeel van het organiserende Avere. “Het is fiscaal erg aantrekkelijk, de wagen is til en zuinig en bovendien is er een groot rijplezier. De batterijen worden ook steeds sterker en er is een lange garantie op voorzien.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier