EK-dorp in Brugge krijgt grootste mobiele scherm ter wereld… en 45 tapkranen

© Foto RDC
Redactie KW

Net als twee jaar geleden komt er een supportersdorp voor de Rode Duivels op ‘t Zand in Brugge.

45 tapkranen, 16 ticketloketten, 25 securitymensen en het grootste mobiele scherm ter wereld zullen klaar staan om maximaal 9.000 mensen te ontvangen in het gratis toegankelijke EK-supportersdorp op ‘t Zand in Brugge voor de wedstrijden van de Rode Duivels bij onze zuiderburen.

Net als twee jaar geleden komt er een supportersdorp voor de Rode Duivels op ‘t Zand in Brugge. Deze keer niet voor het WK, maar voor het EK, dat zoals genoegzaam bekend in Frankrijk plaatsvindt. “Midden november vorig jaar hebben we na een openbare aanbesteding als stadsbestuur de concessie toegekend aan de Brugse bvba Bruisend van Ward Devriese en Philippe Le Loup”, zegt schepen van Sport- en Evenementenbeleid Annick Lambrecht (SP.A). Zij haalden het van de Brugse Duivels en The Media House, ‘want hun dossier bleek zowel financieel als organisatorisch het beste voorstel van de drie ingediende kandidaturen.’

Dat bvba Bruisend ook al instond voor het WK-supportersdorp twee jaar geleden zal ongetwijfeld in hun voordeel gespeeld hebben. “We brengen alle wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm“, vertelt Devriese. “Ons EK-dorp gaat open twee uur voor elke wedstrijd en sluit één uur erna. We staan garant voor minimum de drie poulewedstrijden van ons nationaal elftal. Mochten ze de finale bereiken, palmen we maximum zeven wedstrijden ‘t Zand in.”

Het sanitair in het EK-dorp wordt net als de waterbar gratis. Wie liever een pintje of een frisdrank nuttigt, kan hiervoor de nodige bonnen aanschaffen, die ook voor de volgende match(en) geldig blijven. De kostprijs per bon werd afgestemd op de vraagprijzen van de omliggende horecazaken.

Op zaterdag 18 juni geeft België Ierland partij. Net die dag is er ook de kwarttriatlon Brugge, ‘maar beide sportieve evenementen zullen we zo optimaal mogelijk op elkaar afstemmen’, garandeert Aanick Lambrecht.

Peters van het EK-supportersdorp zijn de Brugse voetbalcoryfeeën Raoul Lambert, Franky Van der Elst en Jules Verriest.

(svv)

>> http://www.ekdorpbrugge.com/