Eindelijk versterking voor de Ieperse rechtbank

Redactie KW

Deze week werd Steven Vancraeyveldt (38) uit Wevelgem benoemd als rechter, die neemt zo afscheid van zijn carrière van 15 jaar advocaat aan de balie van Kortrijk.

De Ieperse rechtbank heeft meer dan twee jaar moeten wachten voor er versterking kwam. Het werk moest tot vandaag uitgevoerd worden met zes van de acht bezette plaatsen. Het wachten begon eigenlijk al in augustus 2012, want toen overleed jeugdrechter Katrien Dewachter na een slepende ziekte. In 2014 werd de kwestie nog acuter, want rechter Joeri Pieters werd tot raadsheer benoemd aan het hof van beroep in Gent. De Ieperse voorzitter Rik Verstraete zat met de handen in het haar en kon niet anders dan beroep doen op rechters uit Brugge. Zelf stak de voorzitter ook een tandje bij en zetelde hij waar nuttig en nodig.

Steven Vancraeyveldt hoopt meteen aan de slag te kunnen gaan. De bedoeling is dat de Wevelgemnaar in het begin in een burgerlijke kamer en een correctionele kamer zetelt. “Al is ons probleem nog niet opgelost”, zegt voorzitter Verstraete nog. “Want in februari gaat een rechter op zwangerschapsverlof, en zitten we dus opnieuw een tijdje met zes.”

Steven Vancraeyveldt, wiens vader nog vrederechter in Kortrijk geweest is, laat zijn kantoor in Wevelgem over in handen van meester Jan Leysen.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier