Einde van damesvoetbalploeg KFC Marke?

Het team van Marke in betere tijden. (Foto AHB)
Redactie KW

Na een ruzie tussen trainer Frederiek Vanneste en Alain Lemahieu, verantwoordelijke van het Markse damesvoetbal, en een handgemeen tussen een speelster en Alains zoon in een café, hangt het voortbestaan van de damesvoetbalploeg van KFC Marke aan een zijden draadje.

Alles begon toen Alain Lemahieu zijn trainer en diens assistent op het appel riep om een en ander te bespreken. “Voor Frederieks komst haalden we 12 op 15 met goed voetbal. Sinds hij trainer is, haalde hij heel de ploeg door elkaar. Frederiek is nog een heel jonge trainer en heeft moeilijkheden om te luisteren naar mensen die meer ervaren waren zoals T2 Patrick Mareel en de vorige coach Michael Lemahieu (die door het vaderschap de combinatie met voetbal niet meer mogelijk achtte, red.). Daarnaast wilden we enkele dingen uitklaren zoals het feit dat er geen muziekboxen op training mochten meegenomen worden. We kregen immers klachten van buurtbewoners. We hadden dus zeker niet de intentie om Frederiek te ontslaan.”

Frederiek Vanneste laste zijn dinsdagtraining af om met Alain Lemahieu te gaan praten. Hij lichtte ook zijn speelstersgroep in over die vergadering. “De ploeg stond achter mij en 18 speelsters gingen dus mee naar die vergadering. Daar is alles een beetje ontaard. Alain heeft ons uit de kantine gegooid en gezegd dat we niet meer welkom waren”, aldus Frederiek Vanneste.

Kapitein Drieke Debusschere was één van die speelsters. “Aangezien Frederiek moest aanwezig zijn op die vergadering, beslisten we als ploeg om mee af te zakken naar Marke. Ik was zeker niet de aanstookster zoals Alain denkt. Hij had blijkbaar niet verwacht dat we zouden meekomen.”

“De trainer heeft zijn team tegen ons opgezet”

“De laatste weken waren er al wat problemen met Alain zoals het roepen op speelsters en scheidsrechter. Ik ben een heel brave dame, maar als het te veel wordt, dan trek ik mijn mond wel open. In de kantine zijn er dan wat woorden gevallen. Getrokken en geduwd werd er echter niet. Eens we buiten stonden, zei Alain dat hij forfait zou geven voor rest van het seizoen. Duidelijke taal. Tegen Stephanie (Alderweireldt, red.) en ik heeft hij letterlijk gezegd dat we niet meer welkom waren. Ik was sowieso na dinsdag niet meer van plan om terug te gaan”, legt Debusschere uit.

We wilden Frederiek Vanneste helpen om ervaring op te doen, maar hij is eerlijk gezegd een van de slechtste trainers die ik gekend heb.

Volgens Alain Lemahieu wisten enkele speelsters niet wat er aan de hand was. “Ik heb al van een aantal een berichtje gekregen om te vragen wat de stand van zaken nu is. Veel van die speelsters liepen gewoon mee met de groep. Ze gingen er net als ik vanuit dat er die avond gewoon een vergadering op het programma stond. We zijn dus ook bezig om die meisjes te contacteren om de mogelijkheden voor de toekomst te bekijken. De trainer heeft met deze stunt hun speelkansen afgepakt. We wilden hem helpen om ervaring op te doen, maar hij is eerlijk gezegd een van de slechtste trainers die ik gekend heb. Het is een grote schande. Hij is de gifbal van Wervik. Hij heeft de ploeg tegen ons opgezet. Ik weet zelfs niet of ik nog zin heb om mij in de toekomst nog in te zetten voor het voetbal. Ik ben er echt niet goed van. Ik ben naar de dokter geweest voor mijn hart”, zegt Lemahieu.

Akkefietje in café

Na de ruzie in de kantine ging de speelstersgroep naar café De Loco in Marke, die ook sponsor is van het damesteam. Daar waren ook Michael Lemahieu, zijn moeder en T2 Patrick Mareel aanwezig. Daar vond ook nog een akkefietje plaats tussen speelster Stephanie Alderweireldt en Patrick Mareel. “De vrouw van Alain begon mij uit te schelden. Ik stond recht om weg te gaan en toen heeft Michael mij vastgegrepen bij de keel en op de grond gesmeten”, aldus Alderweireldt.

Bij vader Lemahieu is een heel ander verhaal te horen: “Michael vertelde dat Stephanie op zijn moeder afging en dat hij gewoon is tussengekomen. Per ongeluk heeft hij haar wel gekrabt in haar nek”, besluit Lemahieu. (AHB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier