Einddoel bereikt voor ‘Rollend door Vlaanderen’

© ZB
Redactie KW

Op maandag 17 juli werd de eindetappe gereden van ‘Rollend door Vlaanderen’ met aankomst aan het Plugstreet 14-18 Experience Museum, waar voor de deelnemers een warme ontvangst wachtte.

Het iniatief gaat uit van mensen met een beperking die ieder jaar wel een speciale tocht ondernemen. Het team dat zich De Rollers noemt bestaat uit: Farid Bouzid, Olivier Wyseur, Davy Descan, Kenny Bulckaert en Freddy Detollenaere. Zij worden bijgestaan door het RdVL- Team met als voortrekker Matthias Velghe, Marleen Vanoverbeke, Nele Samaey en Luc Masschelein. Voor de editie van dit jaar kozen zij frontgemeenten uit die geleden hadden tijdens de Eerste Wereldoorlog en passeerden zo in tien dagen door Gits, Kortemark, Koekelare, Diksmuide, Veurne, Alveringem, Lo-Reninge, Vleteren, Poperinge, Baillieul, Staden, Houthulst, Langemark-Poelkapelle, Zonnebeke, Ieper, Heuvelland, Mesen en Komen-Waasten.

Met deze tiendaagse vragen zij meteen ook de aandacht voor Talentri, een project voor weeskinderen in Zuid-Afrika dat geleid wordt door Véronique Deruytter en zuster Letta. Bij hun aankomst aan het Memorial Ploegsteert werden ze opgewacht door de speelpleinwerking Handi, die met vlaggetjes de finish maakte. Zij werden verwelkomd door burgemeester Marie-Eve Desbuquoit, die hen van harte feliciteerde met hun moed en interesse voor de gruwel van de Wereldoorlog. De dag werd afgesloten met een geschenk, een drink en een bezoek aan het Plugstreet 14-18 Experience Museum.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier