Eigenaars fritshop Joske bouwen eigenhandig nieuwe zaak

© Joke Couvreur
Redactie KW

Tijdens de nacht van 21 op 22 juli 2015 werd de populaire snackbar Fritshop Joske volledig verwoest door een zware brand. Ondanks de zware klap verloren ze de moed niet en nu bouwen ze eigenhandig hun zaak weer op. “We hopen komend najaar opnieuw frietjes te kunnen bakken”, zeggen zaakvoerders Alain Bouton en Daisy Vermeulen.

Tijdens de nacht van onze nationale feestdag beleefden Alain Bouton (51) en Daisy Vermeulen (36) hun grootste nachtmerrie: een hevige brand legde hun geliefde zaak Fritshop Joske zo goed als helemaal in de as.

Eind januari werden de restanten van de snackbar gesloopt en nu is al een flink deel van de ruwbouw te zien. “De werken verlopen bijzonder vlot. Onze vertrouwde stek krijgt steeds meer vorm. We werken ook allebei actief mee op de werf. Nu zijn we echte bouwvakkers. Cement maken, bakstenen aanvoeren… We doen het allemaal met de glimlach. En eerlijk: het gaat ons goed af. We leren veel bij en hebben het best naar onze zin. Het nieuwe Fritshop Joske zal straks ook gedeeltelijk door onszelf gebouwd zijn. Dat doet goed.”

Opening

Alain en Daisy hopen komend najaar opnieuw de deuren te kunnen openen. “Het wordt een volledig nieuwe start”, vindt Daisy. “Maar een precieze datum kunnen we echt nog niet geven. Daarvoor is het nog te vroeg. Elke week krijgen we die vraag van onze klanten en we zullen iedereen zo snel mogelijk op de hoogte stellen. Net daarom dat we het verloop van de werken ook regelmatig op onze Facebookpagina publiceren. Zo kan iedereen volgen.” (Philippe Verhaest)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier