Eigenaar gaat dan toch zelf bouwvallig pand in Keiem laten afbreken

Redactie KW

Dat laat het stadsbestuur van Diksmuide donderdag weten. Normaal zou er vandaag ook aan de afbraak begonnen worden, maar van op straat was daar rond 15.30 uur alvast nog niets van te merken.

Door twee panden die op instorten stonden, werd de Keiemdorpstraat in het centrum van Keiem plots afgesloten voor alle verkeer. Het dossier van de leegstaande panden sleept al 15 jaar aan. “Het is een erfeniskwestie waarbij diverse takken van de familie twisten en rechtszaken jarenlang aanslepen“, aldus diensthoofd communicatie Charlotte Aneca. “Het is in eerste instantie de taak van de eigenaars om te zorgen voor die panden en om de mogelijke kwalijke gevolgen op vlak van veiligheid voor buren en passanten te vermijden. Zij nemen in dit dossier nu ook hun verantwoordelijkheid op en gaven de opdracht om de panden af te breken. De afbraakwerken zijn vandaag gestart.”

“Als de panden volledig zijn afgebroken en de situatie opnieuw veilig is, kan de Keiemdorpstraat terug worden opengesteld voor doorgaand verkeer in beide richtingen”, vervolgt Charlotte Aneca namens het stadsbestuur. “Wanneer dit precies zal zijn is nog onbekend. De beslissing om de straat af te sluiten kwam er op advies van politie en brandweer die oordeelden dat het noodzakelijk was om beide rijstroken af te zetten.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier