Egem keert terug in de tijd met derde Achielle’s Retro Ride

Vader Jan en zonen Tom en Peter Oosterlinck verwachten ook dit jaar weer zo'n 150 retrofietsers. © JG
Redactie KW

Op zondag 11 september organiseert Dija-Oostcolor voor de derde keer een Achielle’s Retro Ride. Vorig jaar namen 150 fietsers deel aan deze retro rondrit.

Het bedrijf Dija-Oostcolor geniet vooral bekendheid als fabrikant van de populaire, handgemaakte Achielle retrofietsen. Ook tijdens deze derde editie van de rondrit voor bezitters van een Achielle zal elke deelnemer uitgedost zijn in de bijpassende retrokleding. Na een maaltijd op het bedrijf vertrekt het hele gezelschap onder begeleiding van de Flandria-club met retro motoren voor een fietstocht van 31 kilometer richting Ardooie. Onderweg wordt halt gehouden voor een Kwaremont biertje en wordt een bezoek gebracht aan het Bezoekerscentrum Pater Ferdinand Verbiest. Na terugkeer op het bedrijf wachten de deelnemers nog lekkere frietjes. Nadien kan uiteraard nog wat nagekaart worden bij een lekker drankje.

Iedereen die over een eigen Achiellefiets beschikt kan zich nog inschrijven tot vrijdag 9 september. Er konden ook fietsen gehuurd worden, maar die zijn al allemaal gereserveerd. De deelname kost 15 euro.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier