Eerstesteenlegging van nieuwe wzc De Lappers in Meulebeke bijna een feit

Directeur Mieke Van Acker op de bouwwerf van het nieuwe woonzorgcentrum 'De Lappers'. © Foto Luc
Redactie KW

Op vrijdag 20 april is het eindelijk zover. Om 17.30 uur gaat de directie van het woonzorgcentrum Sint-Vincentius en van woonzorggroep GVO over tot de eerstesteenlegging van het gloednieuwe woonzorgcentrum ‘De Lappers’ in de Karel Van Manderstraat.

“De werkzaamheden op de bouwsite verlopen prima op schema. Ondanks de voorbije vorst- en sneeuwperiode hopen we dat het volledige complex nog voor de zomer waterdicht zal zijn”, aldus Mieke Van Acker, directeur van wzc Sint-Vincentius.

Woonzorggroep GVO (GastVrije Omgeving) bouwt in de Karel Van Manderstraat een up-to-date zorgcomplex met een dagzorgcentrum voor 20 senioren, een kortverblijfcentrum voor 15 personen, een woonzorgcentrum voor maar liefst 120 ouderen en ook vijf verblijven voor koppels van wie de partner een grote zorgvraag heeft. Verder wordt er ook plaats voorzien voor een leefgroep van tien personen met een beperking.

Samenwerkingen

In het nieuwe complex zal eveneens het ‘infopunt dementie’ ondergebracht zijn. Dat is er ter ondersteuning van thuisbegeleiding voor personen met dementie en hun mantelzorgers. “Dit nieuwe wzc zal zeker geen eiland zijn, integendeel. We werken al in heel wat projecten samen met de mensen van Ter Deeve en het is de uiteindelijke bedoeling om onze knowhow en de dienstverleningen op elkaar af te stemmen. Zeker als we het hoofd willen bieden aan de toenemende vergrijzing binnen onze gemeente.”

“We geven prioriteit aan een optimale zorgverlening voor personen met dementie”

“Het nieuwe complex zal volledig steunen op het principe van healing environment, wat wil zeggen dat de omgeving waarin de personen wonen een genezende of herstellende werking kan bieden. We geven prioriteit aan een optimale zorgverlening voor personen met dementie. Zowel architectonische als infrastructurele elementen die dit ondersteunen, worden in het nieuwe complex aangewend. Wij zijn een pionier op dat vlak“, aldus Mieke Van Acker.

Hilde Crevits

Op vrijdag 20 april worden de genodigden ontvangen om 17.30 uur in het wzc in de Bonestraat 17. Mieke Van Acker spreekt eerst een welkomstwoord uit en vervolgens is het de beurt aan Bernard Bruggeman, gedelegeerd bestuurder van de Woonzorggroep GVO. Burgemeester Verwilst spreekt dan de genodigden toe waarna het woord gegeven wordt aan Hilde Crevits, Vlaams minister van Onderwijs en viceminister-president van de Vlaamse regering. Daarna trekt het gezelschap naar de Karel Van Manderstraat waar de symbolische eerstesteenlegging zal plaatsvinden. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier