Eerstesteenlegging van nieuw zwembad in Zwevegem

De eerste steen is een feit. © GV
Redactie KW

Hoewel de werken al een tijdje aan de gang zijn, werd nu pas de eerste steen gelegd van het nieuwe zwembad in Zwevegem.

Het waren burgemeester Doutreluingne en Sportschepen Vanassche die samen met Mieke Depoortere, diensthoofd sport, de eerste officiële steen mochten metselen.

Het nieuwe zwembad zal een bassin van 25 op 25 meter huisvesten met 10 zwembanen en een beweegbare bodem van zo’n 300 vierkante meter. “Zowel beginnende zwemmers als geoefende duikers zullen zich hier als een vis in het water voelen”, liet sportschepen Vanassche zich ontvallen. Verder komt er ook een warme lagune, een ruime sauna en een rest-eau-café.

Oppositiepartij CD&V zegt tevreden te zijn dat er een nieuw zwembad komt, maar hekelt de hoge prijzen die zullen gevraagd worden. “Voor de ‘nieuwe kassa’ ben je al volwassen aan 16 jaar (recreatiezwemmen) en senior ben je pas na je 65ste jaar. Enkele uurtjes waterpret voor de Zwevegemse gezinnen worden met dergelijke tarieven snel een koude douche”, volgens fractievoorzitter Eliane Spincemaille.

Verder vraagt CD&V aan de private partner S&R om als uitbreidingsinvestering toch minstens één glijbaan te voorzien, een must-have-element voor waterpret bij kinderen.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier