Eerstesteenlegging van nieuw project op vroegere CM-site in Kortrijk

We zien v.l.n.r. Eveline Breye (GVO), Lien Vanwalle (Marktverhuurkantoor), Rudolf Scherpereel (schepen), Paul Thiers (Ion), Bernard Bruggeman (GVO), Sofie Maes (Alides), Rickert Leeman (Alides), Kristof Vanfleteren (Ion) en Wout Maddens (schepen). © JVGK
Redactie KW

Op dinsdag 23 mei vond de eerstesteenlegging plaats van het project De Wijngaard. Op de voormalige CM-site komen assistentiewonigen, appartementen, kantoren en een groen binnenplein.

De Wijngaard komt op de vroegere CM-site, gelegen tussen de Wijngaardstraat, Sint-Janslaan en Vlamingstraat. Het project moet leiden tot de heropleving van de buurt. Er worden 55 erkende assistentiewoningen, 50 appartementen en 1.500 m² kantoorruimte gebouwd rond een centraal groen binnenplein. De projectontwikkelaars zijn Alides uit Gent en Ion uit Waregem. “De Wijngaard zal een ontmoetingsplek worden waar wonen, werken en winkelen samenkomen, maar waar ook verschillende generaties naast elkaar kunnen leven”, zegt Cedric Olivier van Ion. “De vijf gebouwen van De Wijngaard zijn zowel qua architectuur als invulling heel verschillend.”

Oplevering

De verkoop van het project gaat vlot. Drie vierde van de assistentiewoningen is al verkocht en ook de kantoorruimte is ingenomen. Bij de koopappartementen zijn er nog vijf woonentiteiten vrij. De huurappartementen worden verhuurd en beheerd door het Marktverhuurkantoor. Het project wordt gefaseerd opgeleverd. De kantoorruimte is eind dit jaar instapklaar, de appartementen en assistentiewoningen volgen in de tweede helft van 2018. De CM-site haalde in januari nog onze krant nadat er een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden.

(nvh)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier