Eerste WK manillen vindt plaats in Oostende

Onder het alziend oog van schepen Nancy Bourgoignie leggen de organisatoren van het eerste WK manillen alvast een kaartje in de collegezaal van het stadhuis. © Rio
Redactie KW

In samenwerking met de International World Whist Association organiseert de stad Oostende op 7 oktober het eerste wereldkampioenschap manillen ooit. De kaarters kunnen zich inschrijven tot 30 september.

Om een primeur zit Oostende niet gauw verlegen, maar de organisatie van het eerste WK Manillen is toch wel iets aparts. “Manillen behoort tot onze volkscultuur”, aldus schepen Nancy Bourgoignie. “Aangezien we in Oostende meerdere bloeiende kaartersclubs hebben, is het niet zo verwonderlijk dat wij op de kar springen van de IWWA. We hopen dan ook heel veel deelnemers over de vloer te krijgen van Duin en Zee, de locatie waar het tornooi zich zal afspelen. En je hoeft echt geen geoefende kaarter te zijn om je kans te wagen. Naast het geluk goede kaarten te krijgen, is het natuurlijk ook wel zo dat een fris geheugen, concentratievermogen en strategisch inzicht extra troeven zijn om uit te spelen.” Meer info over het WK vind je hier.

(Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier