Eerste weekend van oktober brengt culinaire battles met topchefs en burgemeesters naar Kortrijk

05/09/16 om 21:45 - Bijgewerkt om 21:45

Op 1 en 2 oktober wordt in Kortrijk 'Het Lekkerste weekendje' georganiseerd met op zaterdag een Junior Kitchen Battle en op zondag een Kitchen Battle met burgemeesters en topchefs.

Eerste weekend van oktober brengt culinaire battles met topchefs en burgemeesters naar Kortrijk

De Junior Kitchen Battle is een wedstrijd waarbij Kortrijkse kinderen tussen 6 en 13 jaar een nieuw Kortrijks dessert moeten maken. Toppatissier Nick Bossaert zal hen coachen bijgestaan door leerlingen van de Kortrijkse Hotelschool Rhizo.

Bij de Kitchen Battle nemen zes burgemeesters het tegen elkaar op. Zij krijgen hulp van hun plaatselijke topchef. De trofee is de Gouden Kitchen Battle Kookpot. Een eminente jury onder leiding van de Boxy-tweeling zal oordelen over creativiteit, originaliteit, smaak en het West-Vlaamse karakter. Deelnemers zijn Kortrijk met Vincent Van Quickenborne en Mathieu Beudaert van Table d' amis, Izegem met Bert Maertens en Angelo Rosseel van la Durée, Deerlijk met Claude Croes en Gilles Joye van Marcus, Waregem met Kurt Vanrijckeghem en David Bertolozzi van Berto, Roeselare met Kris Declercq en Tim Boury van Boury en De Panne met Ann Vanheste en Stéphane Buyens van Le Fox.

(PVH/JVGK)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen editie Kortrijks Handelsblad van 9 september

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!