Eerste wandeldag in Blankenberge afgesloten met ruim 4.000 deelnemers

Redactie KW

Zaterdagmorgen werd het startschot gegeven van de 47ste Internationale Tweedaagse van Vlaanderen in Blankenberge. Vooral militaire detachementen moesten verstek geven.

Om 8 uur konden deelnemers voor de tocht van 42 kilometer vertrekken. Vanaf 10 uur was het de beurt aan wie 24, 16 of 6 kilometer in de schoenen wou. De eerste dag ging oostwaars, richting Zeebrugge, Knokke-Heist en Lissewege. Alle deelnemers moesten voor 18 uur terug op de Grote Markt aankomen.

Terreurdreiging

“De terreurdreiging heeft ervoor gezorgd dat veel militaire detachementen niet konden afzakken”, vertelt bestuursvoorzitter Vera De Waegenaere. “De soldaten konden de kazerne niet verlaten omdat ze paraat moeten staan bij eventuele problemen. Toch zijn we bijzonder tevreden dankzij de vele gelegenheidsdeelnemers, ook uit het buitenland.” Onder andere Japan, Rwanda, Iran en Australië waren vertegenwoordigd.

Zondag trekken de wandelaars naar het westen: De Haan en Zuienkerke. Door het beter voorspelde weer hopen de organisatoren nog iets meer families en jeugd aan te trekken. Omdat Japan gastland is, zijn er veel culturele, maar ook culinaire proevertjes te vinden op de Grote Markt en feestpark De Voetjes aan de Sint-Rochuskerk.

(JW – foto JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier