Eerste Vlaamse halalslagerij in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Khuseyn Dzhambetov opende enkele maanden geleden zijn zaak in de Vijfwegenstraat 223 in Roeselare.

“Ik ben elf jaar geleden Tsjetsjenië ontvlucht met mijn zoon en ben in België terechtgekomen. Mijn echtgenote is me achternagekomen met ons dochtertje. We werden snel erkend als vluchtelingen en na eerst in Kortenaken en Maaseik te hebben gewoond, zijn we zes jaar geleden naar Roeselare gekomen”, vertelt de 33-jarige Khuseyn.

“Wij hebben er onmiddellijk alles aan gedaan om ons te integreren. We hebben Nederlands geleerd en na een half jaar konden we goed converseren met iedereen. Ik heb een tijdje gewerkt als metser, maar dat was niet voor mij. In Syntra West heb ik dan een opleiding slager-spekslager gevolgd en ik ben nu al een tweetal maanden aan de slag in mijn slagerij.”

Voor iedereen

“Ik denk dat ik de eerste Vlaamse halalslagerij in het land ben. Er zijn wel halalslagerijen in België, maar die richten zich op moslimklanten, terwijl ik ook op Vlaamse klanten mik die houden van een lekker stukje vlees. Hoe ik weet dat mijn vlees halal geslacht is ? Omdat ik alle slachterijen bezoek waar ik mijn dieren koop.”

“Waarom ik mijn zaak Vlaamse halalslagerij noem ? Omdat ik ondertussen een Belg en Vlaming ben geworden en iedereen welkom is bij mij. En net als in alle slagerijen hecht ik het grootste belang aan hygiëne en prima kwaliteit.”

De Vlaamse halalslagerij in de Vijfwegenstraat 223 in Roeselare is open van 14 tot 20 uur van dinsdag tot donderdag en van 15.30 tot 20 uur op vrijdag. Op zaterdag en zondag kan men bestellingen afhalen en is men enkel open op afspraak op 0484 60 38 50. Gesloten op maandag.

(Peter Soete)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 13 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier