Eerste Urban Trail in Roeselare is groot succes met 1.111 lopers

De wedstrijd lokte 1.111 deelnemers, onder wie ook een KW-redacteur. © SB
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zondagvoormiddag vond de eerste Urban Trail in Roeselare plaats, een loopevent waarbij de deelnemers door tal van openbare gebouwen en commerciële ruimtes liepen.

Het ‘urban trail’ gegeven bleek in andere steden in ons land al een groot succes, dus kon Roeselare niet achter blijven. Dus verzamelden er zondagvoormiddag exact 1.111 lopers in de Burgerschool voor een tocht van 8 kilometer, al bleken het er uiteindelijk 10 te zijn, dwars door gebouwen en langs verrassende locaties.

Daarbij koos de organisatie uiteraard voor enkele logische gebouwen zoals ARhus, stadhuis en de Trax-site, maar ook door de Kringwinkel, Ter Berken, Barnum, De Bonte Os of Brood. Het zijn slechts enkele van de vele originele locaties waar de honderden lopers passeerden. Vooral in het begin waren er wel redelijk wat opstoppingen, maar dat kon de pret niet bederven.

Geen rangschikking

Langs het parcours was er ook heel wat animatie, net zoals verschillende supporters de sportievelingen een extra duwtje in de rug gaven. De Urban Trail in Roeselare was in de eerste plaats een loopevent, dus werd er ook geen rangschikking opgemaakt. De deelnemers vertrokken in verschillende ‘waves’ of golven om zo opstoppingen bij ingangen bijvoorbeeld te vermijden.

Het is geen toeval dat er precies 1.111 deelnemers waren. De organisatie ligt immers in handen van 11.11.11 en de opbrengst van het event gaat tevens naar het goede doel. Er waren ook elf peters en meters die de activiteit extra in de kijker plaatsten. Volgend jaar komt er normaal gezien een volgende editie.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier