Eerste superkoopzondag in Kortrijk is op 5 maart

De mensen achter de superkoopzondagen. © JVGK
Axel Vandenheede

Op 5 maart, 1 oktober en 10 december vindt er telkens een superkoopzondag plaats in Kortrijk.

Dat zijn stad Kortrijk, de handelaars van het BID (handelsgebied binnen de R36) en K in Kortrijk overeengekomen. “De handelaars mochten zelf kiezen wanneer ze die superkoopzondagen wilden”, stellen schepen Rudolf Scherpereel (N-VA) en toekomstig schepen Arne Vandendriessche (Open VLD). Retailmanager Emilie Delorge: “Het komt erop neer dat er een superkoopzondag zal zijn als de zomercollectie wordt gelanceerd, als de wintercollectie er is en wanneer de eindejaarskoopjes beginnen.”

100.000 euro

Wie op die zondag voor minstens 125 euro aankoopt, kan met haar of zijn kasticket(s) naar een infopunt. Arne Vandendriessche: “Die worden ingewisseld voor een Kortrijkse cadeaubon ter waarde van 40 euro. Er zullen telkens 500 bons zijn. De enige voorwaarde is dat deze bon die zondag zelf nog wordt gespendeerd.”

“Wie die zondag minstens 125 euro spendeert, krijgt een cadeaubon van 40 euro”

Stad Kortrijk investeert driemaal 20.000 euro (500 bons van 40 euro), maar verwacht wel dat de return een pak groter zal zijn. “Voor iemand zo’n bon krijgt, moet hij of zij wel al 125 euro hebben gespendeerd bij de Kortrijkse handelaars. Dat maakt al 62.500 euro. Heel vaak zal het om meer dan 125 euro gaan. En wie een Kortrijkse cadeaubon uitgeeft, zal ook wel meer dan 40 euro aankopen. We hopen dan ook dat er per superkoopzondag zowat 100.000 euro gespendeerd zal worden bij de handelaars.”

Gratis parkeren

Die superkoopzondagen zal iedereen bovendien gratis gebruik kunnen maken van de ondergrondse parkings van Parko. De Budastraat, Leiestraat en Doorniksestraat zullen bovendien autovrij gemaakt worden. Op de Grote Markt komt een animatiedorp waar ouders die willen shoppen hun kroost onder supervisie eventjes kunnen achterlaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier